Hetetenisklaar

Sushi is al jarenlang populair. Vaak wordt de vraag gesteld welke wijn je nou het beste kan drinken bij sushi. Wij leggen u graag uit waarom u het beste voor een bepaalde wijn kunt kiezen. Sushi wordt geserveerd met zoutige sojasaus en scherpe wasabi. Sommige sushi eters mengen de wasabi met sojasaus door elkaar en andere doen het apart op de sushi. De sojasaus en wasabi geven een zoutige en scherpe smaak mee aan de sushi waar maar weinig wijnen tegenop kunnen.

Welke druivensoorten passen het beste bij sushi?

Een Sauvignon Blanc wijn past zeer goed bij sushi. Dit komt omdat de Sauvignon Blanc druif ervoor zorgt dat deze wijnen hoog zitten in zijn zuren. Sauvignon Blanc wijnen zijn lekker fris, zacht en droog van smaak. Deze kenmerken brengen het beste in sushi naar boven. Een Sauvignon bokst met gemak op tegen de zoutige en scherpe sojasaus en wasabi.

Wijnsoorten bij Sushi

Wijnen die aansluiten bij het bovenstaande verhaal zijn Las Rocas Sauvignon Blanc en Luc Pirlet Classique Sauvignon Blanc. Las Rocas Sauvignon is afkomstig uit Chili, de wijn van Luc Pirlet komt uit de Languedoc uit Frankrijk. Beide wijnen zijn lekker fris, zacht en droog van smaak en daardoor de perfecte wijn bij sushi.

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter