Hetetenisklaar

2X winterse recepten met groente uit eigen moestuin!

Het moestuintje wordt steeds populairder. Zaadjes zijn bijna overal verkrijgbaar en meer dan een fijn plekje in de tuin heb je eigenlijk niet nodig zou je denken. Echter komt bij het verbouwen van je eigen groente en fruit best wel veel kijken. Zo dien je te voorzien in tuingereedschap, een kweekbak en voldoende geduld en aandacht. Daarnaast moet je je gewassen beschermen tegen wind, regen en vrieskou tijdens het naderende winterseizoen, dus is bijvoorbeeld een kweektent of andere overkappingsvorm ook belangrijk. Echter is al dit harde werken niet voor niets. Je proeft namelijk al dit harde werk terug in de smaak van bijvoorbeeld die tomaat, prei en komkommers. Daarnaast is er toch eigenlijk niets leuker dan het eten van zelf verbouwde groente en fruit? In deze blog uiten wij onze liefde voor moestuintjes door je twee heerlijke winter recepten te geven met groenten uit eigen tuintje!

Fluweelzachte preisoep

Een van de groenten die je in je moestuintje kunt verbouwen is prei. Met prei kun je tal van gerechten maken, onder andere deze fluweelzachte preisoep. Wat je nodig hebt is een prei uit eigen moestuin, aardappelen en wat bladpeterselie. Voor de fluweelzachte textuur heb je ook wat boter en slagroom nodig. De bereiding is vrij eenvoudig. Je schilt als eerste de aardappelen in blokjes en snijd de prei in ringen. Breng wat water en een bouillonblokje aan de kook en voeg de prei en aardappelen toe en laat deze 45 minuten zacht koken. Neem vervolgens de pan van het vuur en pureer de groente met een staafmixer tot soep. Voeg vervolgens de slagroom, boter en peterselie toe en breng de soep op smaak met wat peper en zout. Binnen no-time heb je met dit recept een heerlijk winters soepje op tafel staan!

Smeuïge andijviestamppot

Een ander lekker winters gerecht is andijviestamppot. Ook dit recept is eenvoudig en snel uit de mouw te schudden en kan bereid worden met andijvie uit eigen tuin. Begin als allereerst met het schillen van kruimige aardappelen en kook deze tot ze gaar zijn. Snijd in de tussentijd de andijvie in de breedte en was deze in een vergiet. De volgende stap is het bakken van de baconreepjes. Bak deze goudbruin en krokant om de krachtige smaak naar voren te brengen. Haal daarna de aardappelen van het vuur en giet deze af. Voeg een scheut melk en een klontje boter toe, en stamp deze tot stamppot. Voeg vervolgens de gebakken baconreepjes inclusief het vocht en de gesneden andijvie toe en stamp het geheel goed door elkaar. Dien voor de beste smaakbeleving gelijk op!

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter