Hetetenisklaar

Gezonde voeding en goed zorgverzekering

 

Gezondheid is heel belangrijk voor de mens. Ieder mens wilt zo lang mogelijk leven en daarbij wordt altijd de verbinding gemaakt met gezond eten. Gezond eten is globaal belangrijk maar er wordt vaak niet gezegd waarom het belangrijk is.

Het is belangrijk om gezonde voeding te eten omdat het menselijk lichaam veel vitamines nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Een voorbeeld daarvan is cellenvervanging en energie opname, dat kan het lichaam het best als er gezonde voeding is opgenomen in het lichaam. Een voorbeeld van gezonde voeding en een werking is dat bottensterker wordenenworden onderhouden door kalk opname dat voornamelijk in melk zit.

Vitamine C is ook een belangrijke vitamine die dagelijks nodig is omdat het een effect heeft op je weerstand en ook direct op je gezondheid. Iets wat ook wordt verbonden aan gezonde voeding is een goede zorgverzekering.

Een goede zorgverzekering is heel erg van belang.Waar gezond eten en sport niet alles kan bedekken, neemt zorgverzekering dan over en vult aan waar het nodig is door middel van medicijnen, doktersbezoeken en behandelingen om het lichaam zo fit en zo optimaal mogelijk te houden en te laten functioneren.

Zorgverzekering is een verplichting in Nederland. De manier hoe het werkt is dat elke persoon een premie betaald om verzekerd te zijn,voor als je bijvoorbeeld een operatie moet ondergaan. Het voordeel is dan dat een operatie duizenden euro’s kankosten en dat wordt betaald door de verzekeraar en niet door jou zelf. Operaties en verblijf in een ziekenhuis zijn eenmaal erg duur omdat het wordt gezien als een mens zijn leven is veel waard en je wilt natuurlijk alles doen om in leven te blijven.

Doordat iedereen dan zijn kosten betaald is de zorg in Nederland betaalbaar voor eenieder. Een zorgverzekeraar is daardoor verplicht je als persoon te verzekeren, al ben je niet de gezondste of eet je niet het gezond want er is een acceptatieplicht waar de verzekeringsbedrijven aan moet houden.

Zorgverzekering bestaat uit basisverzekering en aanvullende verzekering, omdat basisverzekering niet alle kosten van de zorg betaald. Aanvullende zorg kan de tandarts zijn of verzekering voor brillen, maar dat is aan de persoon zelf omte kiezen, als ze die soort aanvullende verzekering willen hebben want niet iedereen heeft een brillen of lenzen of tandarts verzekering nodig en is niet verplicht om dan een aanvullende verzekering te hebben.

Zorgverzekering is natuurlijk voor jong en oud en een voorbeeld is dat studenten vaak een korting hebben bij hun zorgverzekering en dat is fijn want studenten hebben het meestal iets krapper en is er voor hun speciaal een zorgverzekering voor studenten.

Buiten de premie om betaal je ook een eigen risico waar je een paar bedragen uit kan kiezen. Het eigen risico is waaruit je dezorgkosten eigenlijk zelf betaald.Als de zorgkosten hoger zijn dan jouw eigen risico dan betaald je zorgverzekeraar het, als je geen zorgkosten hebt of wel hebt maar het niet meer is dan je eigen risico dan krijg je het overgebleven eigenrisico terug. Dat houdt zo een beetje studentenzorgverzekering in en normale zorgverzekering.

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter