Hetetenisklaar

Wist jij dat bessen één van de gezondste fruitsoorten op aarde zijn? Dit komt door de grote hoeveelheid antioxidanten, die zorgen voor een goede stofwisseling en neutraliseren schadelijke stoffen. Het nuttigen van een bes als tussendoortje is erg verantwoord. De onderstaande bessen geven jouw een boost en stimuleren het krijgen van een strakke buik! Ben jij benieuwd welke bessen dit zijn? Lees dan snel verder.

Aardbeien

Aardbeien zijn in de zomer het lekkerst! Deze bessen bevatten een hoog vitamine C- gehalte. Daarnaast is de aardbei het rijkst aan foliumzuur in vergelijking met andere fruitsoorten. Foliumzuur is een stof die nodig is om bloedarmoede te voorkomen. Ook als je zwanger wilt worden is het belangrijk dat je voldoende foliumzuur binnenkrijgt.

Blauwe bessen

Een van de bekendste bessen is de blauwe bes. Deze bes is rijk aan vitamine C en E. Ze zijn zeer gezond voor je hersenen en hebben een anti- verouderend effect, waardoor je minder snel (zichtbare) rimpels krijgt. Het zuur van blauwe bessen geeft je een kick, waardoor jij je weer opgeladen voelt. Erg fijn tijdens deze lange donkere dagen. Zo kan je de dag weer aan!

Bramen

Je hebt verschillende soorten bramen. De meest verkochte bramen zijn wilde bramen en blauwe bramen. Ze zitten beiden bomvol met calcium en leveren ook veel magnesium en ijzer. Dit is goed voor de versterking van spieren en botten.

Cranberry’s

Heb jij regelmatig last van blaasontsteking? Cranberry’s zijn goed voor de blaas en net zoals andere bessen rijk aan antioxidanten. Daarnaast zijn cranberry’s een rijke bron van flavonoïden. Flavonoïden ontspannen de bloedvaten waardoor deze verwijden en de bloeddruk daalt.

Goji bessen

Goji bessen zijn erg goed voor de gezondheid! Ze zijn te koop in een gedroogde variant en lijken op rode rozijnen. Het eten van goji bessen levert een bijdrage aan de bescherming van de lever en tegen kanker. Ben je niet zo een bessenliefhebber? Kies er dan voor om goji bessen thee te drinken! Zo krijg je de goede voedingsstoffen binnen op een manier die werkt voor jou.

Kersen

Deze zoete bessen bevatten veel gezonde voedingsstoffen zoals: melatonine, vitamine C en beta- caroteen. Melatonine stimuleert de slaapt en helpt jou van je slaapproblemen af! Uit onderzoek is gebleken dat kersen ontstekingsremmend zijn en de kans op hart-en vaatziekten verminderen. Tot slot helpt kersensap het lichaam te herstellen na een zware inspanning. Handig na het uitvoeren van nieuwe sport oefeningen dus!

Neem deze bessen regelmatig mee als gezond tussendoortje en voel je weer helemaal fit! Verantwoord eten gecombineerd met gezonde snacks helpen jou om een strakke buik te krijgen.

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter