Hetetenisklaar

Wil jij afvallen met behulp van een koolhydraatarm recept? Dan mogen deze 4 ingrediënten absoluut niet ontbreken binnen je dieet. Het zijn stuk voor stuk ingrediënten die uitblinken op de lijst van koolhydraatvriendelijke producten. Je kan ze vrijwel oneindig eten. Het gevolg zal zijn dat je een verzadigd gevoel hebt, maar niet aankomt. Simpelweg omdat er geen suikers in zitten die je dikker maken. Deze suikers zijn verkapt als koolhydraten en vormen voor veel mensen dagelijks een probleem. Want mensen zijn verslaafd aan die suikers en nemen er ongedacht steeds meer van. Stap dus over op de 4 ingrediënten die we nu gaan bespreken en ervaar de kracht van koolhydraatarme voeding.

Zalm

Vis staat erom bekend eiwitrijk te zijn. Die enorme hoeveelheid eiwitten is goed voor je, omdat je spieren er sneller van herstellen. Maar ook zorgen eiwitten voor stevige botten en een verzadigd gevoel. Mensen die eiwitten eten hebben aan minder genoeg en krijgen veel energie. Ze hebben geen last meer van het altijd maar knagende hongergevoel dat je bij de meeste koolhydraatrijke gerechten wel hebt. Vis is dus goed voor je en met name zalm kun je prima toevoegen aan een koolhydraatarm dieet. Waarom? Zalm is makkelijk te bereiden en past overal in. In een salade, als hoofdgerecht of op toast (koolhydraatarme toast, welteverstaan). Er zijn zelfs havermoutrecepten met zalm in de omloop…

Los van het feit dat zalm koolhydraatarm én eiwitrijk is, zitten er ook veel omega 3 vetzuren in. Die zijn weer goed voor je bloed en cholesterolwaarden. Meerdere voordelen dus aan dat lekkere stukje vis!

Hazelnoten, walnoten, pecannoten en amandelen

Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of elke nootsoort zou in het rijtje kunnen onder de strenge voorwaarde dat hij niet bewerkt (en al helemaal niet gezouten of gekarameliseerd) mag zijn! Noten zijn eiwitrijk en zitten vol met voedingsstoffen die je lichaam verder helpen. Mensen die veel noten eten krijgen veel eiwitten binnen en hebben daardoor vaak een stevig immuunsysteem en kunnen zich ook beter wapenen tegen allerlei kwaaltjes.

Je kunt deze noten eten als tussendoortje. Gewoon een handje dan. Maar ook kun je ze malen tot je er meel van hebt en dan kun je er zelfs taarten of cakes mee bakken! Veel mensen kiezen er ook voor om noten door hun salades of havermout te doen, puur voor de smaak, de bite en het gezondheidseffect.

Courgette

De courgette is een groente die je veelvuldig terug ziet komen. Sterker nog: courgette begint de rol van vlees soms over te nemen. Courgette kan op allerlei manieren bereid worden en dus als kern van een maaltijd dienen. Je kan courgette roosteren, grillen, bakken en koken. Het kan in de oven en je kan er met kruiden van alles mee doen. Maar het grote voordeel van courgette is natuurlijk dat het koolhydraatarm is en prima past binnen een gezonde levensstijl. Je kunt dan ook veel courgettes terugvinden in de typische koolhydraatarme recepten.

Kip

Gevogelte is net als vis rijk aan eiwitten en heeft bijna dezelfde eigenschappen. Maar kip is nog makkelijker te bereiden en past nog makkelijker in elk dieet. Je kunt met kip heel veel kanten op. Het stukje vlees wordt niet voor niets veelzijdig genoemd. Je kan kip koud en warm eten, door salades roeren, in de soep doen en gebruiken als hoofdgerecht. Let er wel op dat je de kip niet te vet maakt door boters en oliën te gebruiken. Daarmee haal je namelijk het positieve effect van de eiwitten weg en stelt het niet meer zoveel voor. Dat zou jammer zijn, want kip is zo divers dat je er elke dag wel wat nieuws mee kan verzinnen!

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter