Hetetenisklaar
Hetetenisklaar

Rode bieten zitten boordevol vezels, vitaminen, mineralen en nitraat. Ze helpen tegen diverse kwalen en dragen bij aan de algehele gezondheid van je lichaam. Rode bieten hebben een positief effect op het verlagen van een hoge bloeddruk en het risico van hartfalen, helpen een goede doorbloeding. Doordat bieten vol zitten met vezels en eiwitten, maar heel weinig calorieën bevat is het ook een prima voeding in een dieet.

Tenslotte heeft het nitraat in rode bieten een positief effect op je uithoudingsvermogen. Dat is een eigenschap waar je met (duur)sport erg bij gebaat bent. Het wordt wel meer dan eens de nieuwe (natuurlijke) doping genoemd en ook als zodanig door veel sporters gebruikt.
Hier vind je veel nuttige informatie over bietensap!

Bietensap maken

Bietensap kun je gemakkelijk zelf maken.

Je gebruikt voor het zelf maken van bietensap rauwe rode bieten, dus geen gekookte bietjes. Het is heel eenvoudig met behulp van een sapcentrifuge of nog beter een slowjuicer. Met een slowjuicer blijven de vitaminen, mineralen en nitraat uit bieten langer behouden zodat je een super gezonde sap maakt. Je kunt voor de smaak bijvoorbeeld een sinaasappel, citroen of wortel toevoegen.

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter