Hoe bereid ik Spaanse tapas?
Er bestaan veel verschillende tapas recepten. Tapas zijn eigenlijk kleine borrelhapjes die je op tafel zet om heerlijk van te smullen. We zetten een aantal recepten voor jou op een rij.
Bladerdeeg met kruidige kip
Wat moet je hiervoor doen? Als eerst verwarm je de oven voor op 200 graden. Om dit heerlijke recept te maken heb je kipgehakt nodig, kruiden die je lekker vind, 1 ei en vellen bladerdeeg. Kruid het kipgehakt naar wens en voeg hier wat geklopt ei aan toe. Rol het kipgehakt tot een klein worstje en rol het bladerdeeg hier omheen. De restjes van het geklopte ei smeer je op het bladerdeeg en dan kunnen ze de oven in. Na circa 25 minuten zullen ze klaar zijn. Heerlijk toch?!
Kruidige gehaktballetjes met mozzarella
Ook hier moet de oven voorverwarmd worden op 200 graden. Kruid het gehakt (300gr) naar wens en voeg hier een ei aan toe. Meng het gehakt totdat het een stevig mengsel wordt. Neem ongeveer 1/8 deel van het gehakt, maak hier een bal van en druk daarna weer plat. In het midden van het plat gedrukte gehakt leg je een mozzarella balletje. Vouw daarna het gehakt dicht totdat het weer een balletje vormt.
Leg de balletjes in de oven en na 25 minuten zullen ze gaar zijn. Smullen maar!
En ga zo door…
Tapas zijn niet moeilijk te bereiden. Het zijn simpele ingrediënten waarmee je de heerlijkst hapjes kan maken. De meest voorkomende ingrediënten en vlees- of vissoorten die gebruikt worden bij het bereiden van tapas zijn:
Lekker met vrienden
Organiseer je een filmavond bij jou thuis? Dan zijn tapas gerechten de perfecte hapjes om te nuttigen. In combinatie met heerlijke wijn en andere dranken maak je er een leuke en sfeervolle avond van. Wil je liever niks bereiden en er een compleet zorgeloze avond van maken? Een tapas restaurant is een goed idee!
Bespreek wat je vriendengroep het lekkerst vind om te eten en overweeg of je thuis of buitenshuis heerlijke tapas gaat eten.
Eet ze!