Hetetenisklaar
Hetetenisklaar

Salade is een van de gezondste gerechten die je kunt eten. Het is namelijk een voedzaam en lekker gerecht. Salade bevat veel vitamines en vezels. Ook bevat een salade weinig calorieën. Het beste is om een zelfgemaakte salade te eten omdat maaltijdsalades uit de supermarkt vaak erg veel zout bevatten. Hierbij enkele tips om de perfecte salade te maken en een oplossing voor als het niet lukt. Ook is het altijd leuk en gezellig om een salade te bereiden.

 De basis

Als eerste begin je met de basis. Je kan dan kiezen voor een lekkere slasoort of voor een ander soort salade. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pasta, rijst, boerenkool of couscous. Of je kan ze combineren. Als je voor een slasoort kiest dan is het van belang dat je voor verse sla kiest. Verpakking uit de supermarkt zijn meestal al enkele dagen over de datum. Eenmaal voor een slasoort gekozen dan moet je ze wel goed afwassen, omdat er meestal nog zand tussen de bladeren zit.

 De vulling

Vervolgens moet je de salade nog vullen met verschillende soorten fruit of groenten. Je kan de vulling van je salade zelf kiezen. Dat kan je doen door bijvoorbeeld te kijken naar welke voedingsstoffen je nodig hebt. Voor elke soort is er wel een geschikte vulling. Voor koolhydraten kun je bijvoorbeeld groenten, fruit of kruiden gebruiken. Voor eiwitten bonen en peulvruchten, granen, ei of kip. En voor vetten olijven, noten en zaden, avocado of vette vis. Ook kan je het combineren en er een smaaksensatie van maken. Voor een extra bite kan je er noten en zaden aan toevoegen, wel moet je erop letten dat je ongezouten noten gebruikt. Zo blijft de salade gezond.

 De dressing

Elke salade heeft wel een beetje dressing nodig. Als je voor een gezonde salade kiest dan is het van belang dat je de dressing simpel houdt. Een simpel voorbeeld is olijfolie met basilicum met zout en peper. Een minder gezonde keuze is een dressing op basis van yoghurt of mayonaise. Je kan het zelf of smaak brengen met zout, peper en kruiden. Kortom de keuze ligt bij jou.

 Wat als het niet lukt?

Niet iedereen is handig in de keuken of heeft zin om te koken. Dan kan je altijd nog naar een restaurant gaan die lekkere en gezonde salades bereidt. Voorbeeld van zo een restaurant in Haarlem is Woodstone Pizza and Wine. Die maakt naast lekkere pasta’s en pizza’s ook gezonde salades. Kortom er is altijd een mogelijkheid om salade te eten. 

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter