Hetetenisklaar
Hetetenisklaar

Mensen zijn van nature gek op rundvlees. Dat komt omdat de mensen een carnivoor is. Daarom zijn lekker steaks onmisbaar in de eetroutine. Je kunt steaks op diverse manieren bereiden van de barbecue tot in de pan. Verder kun je ze nog marineren om er een extra smaak aan te geven. Als je ze bereidt dan kun je zelf kiezen hoe gaar je je steak wilt.

 Afhankelijk van alles

Een goede steak bevat een optimale smaak, malsheid en sappigheid. Dat ligt aan diverse factoren. De soort steak en het dier waar het vandaan komt. Verder ligt het er ook aan hoe de slager jouw vlees snijdt en verhandeld. Uiteindelijk komt de verantwoordelijkheid voor een goede steak bij jou terecht. Vlees bestaat voor een groot deel uit water wat tijdens het bereiden verminderd wordt. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer water eruit gaat.

 De beste gaarheid

Uiteindelijk wil je de beste gaarheid hebben voor als je de steak gaat eten. Je moet hem dan medium rare tot medium bakken. Zo behoudt het vlees zijn unieke karakter. Als je de steak te zacht kookt dan is die niet gaar en blijven er bacteriën in zitten. Die kunnen ziektes veroorzaken. Het kan ook tegenovergesteld zijn, dat de steak juist te gaar is. Dan smaakt de steak juist te hard. Zorg dus voor de juiste temperatuur.

 Perfect gaar

Uiteindelijk wil je natuurlijk dat je steak perfect gaar is, maar dat is soms moeilijk in te schatten. Je kunt dan het beste gebruik maken van een vleesthermometer zodat je de juiste temperatuur van de steak kunt aflezen. Je kunt voorspellen wanneer je steak de goede en juiste gaarheid krijgt zodat je die daarna lekker kunt opeten.

 Zin in vlees?

Na dit artikel heb je vast zin in steak. Je kunt het zelf bereiden of bij een restaurant gaan eten. Zo heb je bij Amigos in Roosendaal een barbecue aan tafel waar je onbeperkt vlees kunt bereiden. Bij het vlees kun je ook een lekkere salade maken die je erbij kunt nemen. Na een avond Amigos heb je zeker geen honger meer.

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter