Hetetenisklaar

Sommige mensen doen niets liever dan lekker staan te koken. Het genoegen dat je krijgt wanneer je met je bord vol eten voor je aan tafel zit is niet te beschrijven. Helemaal wanneer je jouw familie, vrienden of kennissen ziet genieten van de gerechten die jij met liefde hebt klaargemaakt. Heb jij een passie voor koken? Geef je kookliefde dan een extra dimensie en maak je eigen kookboek.

De voordelen van je eigen kookboek

Je zult vast en zeker denken: Waarom zou ik een kookboek maken als ik de recepten al ken en weet hoe ik de gerechten klaar moet maken? Daar zijn een aantal argumenten voor te noemen. Ten eerste kun je deze gebruiken voor eigen inspiratie. Wie veel diverse gerechten heeft kan ze nooit allemaal onthouden. In een boek leg je alles voor jezelf vast wat jij het lekkerst en het gezondst vindt.

Een andere reden is dat je jouw ervaringen kunt delen met mensen om je heen. Leen het boek eens uit aan je schoonfamilie of je vrienden. Zo kunnen zij zien wat voor lekkere gerechten jij allemaal kunt maken. Niet alleen voor je vrienden, maar ook voor je eigen kinderen kan het leuk zijn. Stel je voor dat wanneer zij groot worden ze nog steeds de recepten klaar kunnen maken die ze tijdens hun jeugd hebben gegeten.

Tot slot is het een mogelijkheid om je eigen boek te schrijven om vervolgens te verkopen. Dit kan zowel online als offline in de winkel. Heb jij voldoende zelfvertrouwen van je eigen kookkunsten? Maak er dan niet alleen je hobby van, maar verdien er ook nog eens geld mee. Om er het maximale uit te halen werk je samen met een partij die je hierbij helpt.

Samen met Pumbo jouw boek uitbrengen

Naar een professionele uitgever stappen is niet altijd direct de beste keuze. Ten eerste verlies je al snel de controle over je eigen boek en ten tweede kunnen hier hoge kosten aan zitten. Zeker wanneer er direct veel boeken in een keer worden gedrukt. Door je boek samen met Pumbo uit te geven heb je zelf zeggenschap over je eigen wensen en eisen. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid aan om je boek in printing on demand te drukken, wat inhoudt dat een boek pas wordt gedrukt op het moment dat deze wordt besteld. Je hoeft dus niet in de beginfase direct een groot aantal boeken te laten drukken met het risico dat je uiteindelijk met veel boeken blijft zitten.

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter