Hetetenisklaar
Hetetenisklaar

De magie van de slow cooker is nog niet bij veel Nederlanders bekend. Het is een perfect hulpmiddel om weinig tijd aan het eten te besteden maar voluit te genieten van de heerlijke gerechten. We hebben het hier om over de slowcooker, ook wel bekend als de Crock-Pot bij sommigen. Thuiskomen van je werk met het aroma van je eten dat je verwelkomt: wie wil dat nu niet?
Hoe het werkt
De slowcooker is een handig apparaat dat veel op een rijstkoker lijkt. Het is een pan in een verwarmingselement. Met verschillende standen kun je aangeven hoelang je wilt dat het eten kookt. Als de tijd voorbij is schakelt de slowcooker automatisch over na een warmtestand waarin het eten warm gehouden wordt. De meeste recepten voor de slowcooker gaan uit van minimaal vier uur maar langer kan ook. Zo is het mogelijk om ’s ochtends de slowcooker aan te zetten terwijl je naar het werk gaat. Als je thuiskomt hoef je geen aardappelen meer te schillen maar staat het eten als op je te wachten.

De slowcooker is geschikt voor vele gerechten en is op Facebook bekend geworden door de vele Food pagina’s die het rijk is. Pulled-pork en kip dat urenlang suddert zodat het bijna uit elkaar valt als het klaar is: de slowcooker kan het allemaal. Je gooit wat eten in de slowcooker samen met wat kruiden en je hoeft er niet meer naar om te kijken.

Heb jij al een slowcooker in huis? Laat het ons weten in de reacties.

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter