Hetetenisklaar

Echte must haves voor in de keuken.

Om lekkere gerechten te kunnen maken heb je natuurlijk keukengerei nodig. Maar wat zijn nou de échte must haves in de keuken?

 1. Keukenmachine
  De keukenmachine staat voor mij persoonlijk op 1. Ik gebruik het voor alles! Van uien snijden tot het beslag voor een taart maken, het is allemaal zo gebeurt.
  Een keukenmachine van goede kwaliteit heb je al vanaf €69. Let er bij je aankoop wel op of je jouw machine makkelijk kan afwassen. Is dit niet het geval, is de kans groot dat je uiteindelijk toch langer bezig bent met afwassen dan wanneer je geen keukenmachine zou hebben.
 2. Keukenweegschaal
  Dit is ook een hele belangrijke. Vraagje: heb jij ooit wel eens gehad dat je een taart aan het bakken was, maar geen weegschaal in de buurt had om je meel te wegen? En hierdoor ging gokken op de grammen? Ja? Dan is er vast en zeker een keer een recept mislukt. Bij veel recepten worden worden grammen namelijk heel precies aangegeven en als je er dan maar 3 gram naast zit, kan heel je gerecht mislukken. Belangrijk dus om je ingrediënten goed af te wegen.
 3. Maatbeker
  Zelfde verhaal met vloeibare ingrediënten. Niet de juiste hoeveelheid water? Dan is de kans groot dat je cake te waterig of te vast wordt.
 4. Goede kwaliteit pannenset
  Dit punt staat misschien wel op de gedeelde 1e plaats.  Dit zijn toch de dingen waar je je gerecht in bereidt. Dan kan je nog zo een goed recept hebben met de beste machines en de lekkerste ingrediënten, maar als je geen goede pannen hebt is dat allemaal voor niets. Dan kan je alles goed hebben gedaan maar bij de bereiding alles mislukken.
 5. Vergiet
  Een vergiet heb je vaker nodig dan je denkt. Als je pasta kookt, moet je het afgieten. Als je groeten kookt, moet je het afgieten. Als je aardappels kookt, moet je het afgieten. En omdat dit vaak toch wel de dagelijkse dingen zijn die bij mij op tafel staan, heb ik een vergiet nodig. Voor maar €5 heb je er al ééntje thuisbezorgd!

  Als allerlaatste heb je natuurlijk veel enthousiasme en passie nodig om goed te kunnen koken!

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter