Hetetenisklaar
Hetetenisklaar

Met Mardi Gras in New Orleans is iets wat je mee moet maken. Maar volgens de lokale bevolking is een culinair hoogtepuntje Willie Mae’s Scotch House, want hier wordt de ‘best fried chicken in America’ geserveerd.

Uiteraard willen we dat wel eens meemaken. Vanaf de French Quarter is het even lopen. De omgeving doet een beetje grimmig aan. Hier zijn nog steeds de gevolgen van orkaan Katrina te zien. Slecht wegdek en veel vervallen en verlaten huizen. Maar dan zien we ineens het uithangbord hangen aan de witte houten schuur. Met…een hele lange rij mensen.

Na een behoorlijke tijd wachten in de brandende middagzon, is het een ware verademing om het koele restaurant binnen te stappen (lang leve airconditioning).

We worden aan een simpel tafeltje geplaatst, en krijgen de menukaart. Maar de keuze is natuurlijk snel gemaakt. We nemen beiden de Best Fried Chicken met een salade en frietjes.

Het is even wachten, en ondertussen nemen we de medebezoekers op. Het is een combinatie van lokale gasten en toeristen. En ook hier hangt een jazzy sfeer, die je in heel New Orleans gewaar wordt.

Ons gerecht wordt vooraf gegaan door een heerlijke geur. De fried chicken ziet er knapperig uit en goudbruin gebakken. Aanvallen!
De kip is heerlijk mals en sappig, en het korstje is inderdaad lekker knapperig. De kleindochter van Willie Mae, die haar oma’s restaurant en de geheime recepten heeft overgenomen, gebruikt bepaalde kruiden in het beslag die we niet helemaal kunnen plaatsen. Maar we vinden het overheerlijk. De salade is heerlijk fris en vers en completeert het geheel volmaakt.

Wij zijn helemaal bijgekomen van dit heerlijke soul food, en gaan snel weer door naar de volgende Mardi Gras optocht. Maar we geven de gezelligheid en het eten van Willie Mae’s een vette vier sterren!

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter