Op vakantie in Florida deden we uiteraard Miami aan, en van Anthony Bourdain hadden we begrepen dat Yardbird the place to be is daar.
Aan de buitenkant zie je er niet veel vanaf. Een simpel wit gebouw met geblindeerde ramen en de naam erop. Maar eenmaal binnen proef je de elegante en verwelkomende sfeer van het Zuiden.
De open keuken, de muur vol flessen wijn en de decoraties doen de verwachtingen stijgen.
De menukaart toont voor het merendeel met kip bereide gerechten, en specialiteiten uit de Zuidelijke staten van Amerika.
We kiezen voor de Chicken ‘n’ Watermelon ‘n’ Waffles, het gerecht dat ook Anthony Bourdain gekozen had tijdens zijn bezoek. En we krijgen absoluut geen spijt van deze ietwat vreemde combinatie. De blend van kip, watermeloen en wafel bereid met een pittige honingsaus, bourbon ahornsiroop en scherpe cheddar zorgen voor een ware smaakexplosie in je mond. De ene na de andere hap is puur genieten!
Als dessert nemen we de butterscotch cake met bacon frosting, en ook dit gerecht is zeer gedenkwaardig. Het smelt letterlijk op je tong.
Voeg daarbij de ambiance aan toe en de vriendelijkheid van het personeel, en wij geven dit restaurant vijf sterren!