Hetetenisklaar

Houd je van een glaasje wijn, maar ben je zo af en toe op zoek naar een gezonder alternatief? Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

 Het is goed om te weten dat de klimaatverandering invloed heeft op het suikergehalte in de druif. Wanneer de druiven worden vergist, wordt suiker omgezet in alcohol. Waar een rode wijn eerst 13% alcohol bevatte, kan dat nu door de warmere temperaturen opeens naar 14 of 14,5% zijn gestegen. Dit zie je vooral terug in het zonnige Zuid-Frankrijk, Spanje en Italië.

 Wijnen met weinig alcohol zijn afkomstig uit de koele klimaten. Eén van de wijnen met slechts 5,5% alcohol is bijvoorbeeld de mousserende dessertwijn Moscatod’Asti uit Noord-Italië. Daarna kun je het beste in de hoek van Noord-Frankrijk, Duitsland en Noord-Italië gaan zoeken. Denk aan een frisse Pinot Grigio, een Sauvignon Blanc uit de Loire of een Pinot Noir uit Duitsland. Ben je een rosé liefhebber? Probeer dan eens een Provence rosé.

 Kortom, er zijn genoeg lekkere wijnen met minder alcohol en dat kun je prima afwisselen met een zwaardere wijn, zoals een Bordeaux of een Primitivo.

Vind je dit artikel leuk? Deel het!
Geen reacties

Laat een reactie achter