1,5kg Halfom gehakt
3 Uien
Een handvol broodkruimels
Een handvol gedroogde abrikozen
Een handvol cranberries
nootmuskaat, peper, zout, salie, kaneel, hazelnoten en een ei.
Een pan op middelhoog vuur verwarmen, olijfolie en een klein beetje boter toevoegen. Hierin de gesnipperde ui, gehakte salie, nootmuskaat, kaneel, zout en peper toevoegen en al roerend bakken.
De uien hoeven niet glazig te worden maar alleen zacht. Het mengsel in een kom gieten om te laten drogen.
Het gehakt in de kom doen met het koud geworden uienmengsel. Broodkruimels, ei, abrikozen, cranberries en hazelnoten toevoegen en het geheel door elkaar mengen en kneden. Een derde deel voor vulling voor de kalkoen gebruiken.
De rest in een ovenvaste schotel doen en aandrukken.
De schotel in een voorverwarmde oven van 180 graden zetten, en 50/60 minuten laten bakken tot het bruin geworden is.
Dit kun je naast je kalkoen serveren.
Eet smakelijk!