Pompoensoep voor 4 personen
Ingrediënten:
1 flespompoen
2 uien
1/2 zoete aardappel
1 bol knoflook
1 klein rood pepertje
1/2 theelepel komijn
2 groente bouillonblokjes (bijv. van Maggi)
1 liter water
Olijfolie
zout en peper
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200ºc.
Snijd de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitjes.
Leg de twee stukken pompoen, de zoete aardappel, de doormidden gesneden uien en de bol knoflook op een bakplaat.
Besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Zet ze voor 1 uur in de oven of totdat de pompoen zacht geworden is of de uien gekarameliseerd.
Na een uur kun je ze uit de oven halen en iets laten afkoelen.
De pompoen uitlepelen en in een soeppan doen.
Voeg daar de zoete aardappel, de uien en de knoflook aan toe (natuurlijk zonder schillen).
Hak het rode pepertje in stukken en voeg dit ook toe in de pan.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng het tot koken. Met de staafmixer zacht pureren (Breng eventueel nog op smaak met zout en peper).
Mocht de soep iets te dik zijn dan kun je dit met water verdunnen.
Serveren metcrème fraîche
Eet smakelijk!