Zalm met avocado, limoen, spekjes en zoete aardappel
Voor twee personen
Ingrediënten:
Zalm marinade:
2 stukken zalm zonder huid
2 teentjes knoflook (geplet en dun gesneden)
olijfolie naar smaak
zout en peper
1 theelepel paprikapoeder
Avocado topping:
2 gesneden avocado’s
1/2 rode ui gesneden
2 eetlepels Koriander ( of peterselie )
2 eetlepels olijfolie
zout en peper naar smaak
2 theelepels limoen sap (2 limoenen)
150 gram blokjes spek
1/2 zoete aardappel
Olijfolie en zout en peper
Voorbereiding:
Dit is een variatie van een bekend zalm recept wat ik op internet gezien heb.
Verwarmt de oven tot 200ºC
Schil de zoete aardappel en snijd deze in schijfjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier, en besprenkel het met olijfolie, zout en peper.
Op dezelfde bakplaat verspreid je de spekjes los van elkaar.
Zet deze nu voor 35 minuten in de oven.
Plaats de zalm op een ander stuk bakpapier en marineer het met de knoflook, de olijfolie, zout, peper en paprikapoeder.
Plaats nadat de zoete aardappel en de spekjes 23 minuten hebben gebakken, de zalm in de oven erbij. Laat deze de laatste 10-12 minuten mee bakken.
Intussen mix je in een kleine schaal de avocado ingrediënten, zorg ervoor dat je de avocado zoveel mogelijk heel laat.
Afmaken van het gerecht:
Na het bakken leg je de zoete aardappel trapsgewijs op het bord en sprenkel je de spekjes eroverheen. (let op ze zijn heet!)
Je legt de zalm ernaast en sprenkelt daar overheen de avocado topping.
Drink er een lekkere droge wijn erbij.
Eet smakelijk!!
Namens Paul